miercuri, 28 decembrie 2011

Rimelul si fardurile.Esentiale in viata oricarei femei




Primul rimel a fost inventat de Eugen Rimmel in secolul al-XIX-lea.Primul rimel modern ia nastere in anul 1913 si este facut de chimistul T.L.Williams.Compozitia lui era: praf de carbon amestecat cu vaselina de petrol.
Tubul modern cu periuta aplicatoare a aparut in 1957 introdus pe piata de Helena Rubinstein.
Rimelul apare sub trei forme:crema, pastile si lichid.Rimelul lichid este cel mai comun.
Daca se aplica rimel pe varfurile genelor se produce efectul de marire al ochilor.In acest caz rimelul se foloseste pe genele inferioare.Alt scop este de a ondula genele.Lungimea genelor se accentueaza prin reaplicare dupa 2-3 minute...
Daca vreti sa aveti o privire mai ,,patrunzatoare" puteti aplica si pe genele inferioare dar doar un strat subtire . Pentru a nu murdari puteti pune un servetel sub ele sau puteti pudra inainte de aplicarea rimelului.
Daca doriti sa aveti extra-straturi clipiti in periuta. De asemenea puteti folosi un lichid de separarea al genelor dar acesta este recomandat doar la ocazii speciale.
Vreti un al doilea strat?
Asigurati-va ca s-a uscat primul dupa care puteti aplica inca unul astfel incat genele se vor lipi unele de altele.
Inca un truc:pentru a evita sa aveti pete pe ochi inclinati periuta intr-un unghi cat mai potrivit.Asteptati cateva secunde inainte de a clipi.Doar nu vreti sa va pictati pleoapele,nu-i asa?
Acum sa trecem la farduri..
Inainte de aplicarea fardurilor pe ploape se umezeste varful pensulei in apa.Cand se usuca fardul nuanta lui e mai intensa.
Pentru a crea senzatie ochi mari se aplica nuanta neutra pe pleoapa mobila iar pe pliul pleoapei se foloseste o nuanta inchisa.
Pentru a da senzatia de ochi mici folositi o culoare calda pentru extremitatea interna a ochiului si accentuati cu creion de culoare inchisa pliul pleoapei.
Daca aveti ochi caprui folositi fard auriu sau verde cu textura stralucitoare.Ambele culori accentueaza culoarea ochilor.
Daca ochii sunt verzi puteti folosi lila si caramiziu inchis.Caramiziul in timplul zilei iar lila pentru machiaj de seara.
Pentru culoarea albastra a ochilor puteti folosi nuante de ciocolatiu , auriu, roz , violet.








































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu